Privacyverklaring sollicitanten Bovemij


Bovemij verwerkt in lijn met de wet- en regelgeving persoonsgegevens en valt vanaf 25 mei 2018 daarmee onder de werking van de Europese Algemene verordening persoonsgegevens (AVG). In deze privacyverklaring staat hoe Bovemij omgaat met de persoonsgegevens van sollicitanten.

Wat doen we precies met jouw persoonsgegevens

 Bovemij hecht er grote waarde aan dat de verwerking van je persoonsgegevens plaatsvindt op een wijze die in overeenstemming is met de bestaande wet- en regelgeving voor de bescherming van je privacy. Door het verstrekken van je gegevens via deze portal ga je ermee akkoord dat de persoonsgegevens worden verwerkt door Bovemij en worden opgenomen in onze database. Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor de sollicitatieprocedure bij Bovemij. Wij zullen geen informatie verstrekken aan derden, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn.

Van wie kunnen wij gegevens ontvangen?

Bovemij verzamelt en verwerkt gegevens van sollicitanten rechtstreeks, via de webpagina van Bovemij met URL https://solliciterenbij.bovemij.nl/ of de interne vacaturesite.

De sollicitant maakt, om te kunnen solliciteren, een account aan waar deze zijn/haar gegevens achterlaat. Bovemij verzamelt en verwerkt ook gegevens van sollicitanten door middel van persoonlijke contacten, telefoongesprekken en/of e-mail. De gegevens van sollicitanten die worden op geslagen in de database zijn: NAW, emailadres, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht, motivatie, CV, opleiding (scholing, cursussen, enz.) werkervaring, talenkennis, referenties en wel/niet in bezit rijbewijs. Bovemij kan bij bepaalde functies als aanvulling vragen om een video. Bij eventuele indiensttreding vraagt Bovemij aanvullende gegevens uit.

 Bewaartermijnen

Bovemij bewaart de gegevens van sollicitanten tijdens en na de wervings- en selectieprocedure. Na afloop van de wervings- en selectieprocedure worden de gegevens van sollicitanten maximaal 4 weken bewaart en voor sollicitanten die hiervoor toestemming hebben gegeven maximaal 1 jaar. Nadat de periode waarin de gegevens van de sollicitant worden bewaard is verstreken, worden deze volledig uit het systeem van Bovemij verwijderd. Bij eventuele indiensttreding zullen de gegevens niet worden verwijderd. De gegevens worden verwerkt op een wijze die in overeenstemming is met de bestaande wet- en regelgeving voor de bescherming van je privacy.

Beveiliging

We vinden het bij Bovemij erg belangrijk dat persoonsgegevens goed beveiligd zijn. Wanneer er onverhoopt toch iets mis gaat, dan zullen wij in actie komen. Dit doen we ook bij datalekken, die we als dat nodig is zowel aan jou als de toezichthouder melden.

Daarnaast hebben al onze medewerkers een geheimhoudingsverklaring getekend. Onze medewerkers gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens en gebruiken deze alleen als ze deze daadwerkelijk nodig hebben om hun werk uit te voeren.

Privacyrechten

Als sollicitant heb je verschillende rechten. Deze rechten sommen we hieronder op:
Je hebt het recht om:
- inzicht te krijgen wat we met je persoonsgegevens doen;
- eventuele fouten te laten corrigeren;
- verouderde persoonsgegevens te laten verwijderen;

Mocht je een beroep willen doen op een van bovenstaande rechten dan kan je  een schriftelijk verzoek in dienen. Na het indienen van een schriftelijk verzoek zullen wij een kopie van je ID-bewijs opvragen zodat wij kunnen bepalen of je degene bent die het verzoek indient. Wij zullen na de controle van jouw identiteit de kopie van je ID-bewijs vernietigen. Bovemij zal het verzoek zo snel mogelijk en in veel gevallen kosteloos behandelen.

Vragen?

Heb je vragen met betrekking tot onze privacyverklaring of onze werkwijze op dit gebied? Neem dan per e-mail of schriftelijk contact met ons op.

Heb je een klacht over de wijze waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, dan kan je deze indienen bij de Functionaris Gegevensbescherming van Bovemij, Winand Swelsen. Ook kan je een klacht indienen bij de
Autoriteit Persoonsgegevens.

Algemene contactgegevens Bovemij
Bovemij N.V.
Takenhofplein 2
6538 SZ Nijmegen
024-3666666


info@bovemij.nl

Contactgegevens functionaris gegevensbescherming
Winand Swelsen

privacy@bovemij.nl